آشنایی با 3 نوع نرم‌افزار حسابداری رایج بازار

آشنایی با 3 نوع نرم‌افزار حسابداری رایج بازار

فهرست مطالب

در هر زمینه و شاخه‌ای از علوم، صنعت، ورزش و تکنولوژی، شاهد دسته‌بندی‌های متعددی هستیم که در هر کدام مبنای تصمیم‌گیری در مورد دسته‌بندی‌ها، تمایز در بخش یا عملکردی خاص از اعضای دسته‌هاست. نکته جالب توجه اما این است که دسته‌بندی‌ها هیچگاه مطلق نیستند و ممکن است شما برای تعداد معدودی از اشیا، کارها یا ابزار بتوانید چندین نوع از دسته‌بندی را معرفی کنید. اما ما برای دسته‌بندی انواع نرم‌افزار حسابداری، چه معیاری خواهیم داشت؟

معیار در دسته‌بندی انواع نرم‌افزار حسابداری، نیازهای شماست. شرکت همکاران ایده پرداز یکتا (هایپریک) معتقدیم که اصل رسالت ما برطرف ساختن نیازها و برآورده کردن انتظارات کاربر است و به همین علت در دسته‌بندی انواع نرم‌افزار حسابداری نیز، اصل را بر تمایز نوع نیازهای شما قرار دادیم. بر همین مبنا در یادداشت پیش رو شاهد سه دسته متفاوت از نرم‌افزارهای حسابداری خواهید بود. با وجود بررسی تفصیلی هر یک از انواع نرم‌افزار حسابداری در بخش های دیگر، در این مقاله کوتاه تلاش کردیم تا با ایجاد یک دید کلی و شناختی اجمالی به شما در داشتن انتخابی درست کمک کنیم.

 

آشنایی با 3 نوع نرم‌افزار حسابداری رایج بازار

این پرسش خوبی است که پاسخگویی به آن کمک می‌کند تا به درک بهتری از ماهیت انواع نرم‌افزار حسابداری برسید. اگر در مورد یک ابزار شاهد دسته‌بندی و انواع مختلفی هستیم، این یعنی در استفاده از آن وسیله با نیازهای متفاوتی روبرو خواهیم شد. در مورد انواع نرم‌افزار حسابداری نیز، همین تفاوت در سطح و نوع نیازها باعث تعدد انواع شده است. اینکه شما بخواهید از آن نرم‌افزار حسابداری به چه شکل استفاده کنید و چه انتظاراتی از آن داشته باشید، تعیین باعث می‌شود تا شاهد انواع مختلفی از آن باشیم.

امروزه تکنولوژی به تمام جنبه‌های زندگی بشر نفوذ کرده است؛ حتی حسابداری در یک جمع‌بندی باید گفت که در مورد هر یک از انواع نرم‌افزار حسابداری باید چهار پرسش را طرح کنیم:

  1. نرم‌افزار حسابداری چه سطحی از امکانات مناسب برای بررسی و تحلیل داده‌ها را ارائه خواهد داد؟
  2. نرم‌افزار حسابداری تا چه میزان از وظایف و امور محوله را پشتیبانی می‌کند؟
  3. نرم‌افزار حسابداری امکان خدمات‌دهی به چه تعداد از کاربران را دارد؟
  4. نرم‌افزار حسابداری قرار است در چه محیطی به کار گرفته شود؟

هر پاسخ متمایزی که به این چهار پرسش داده شود، باعث تفاوت در نوع نرم‌افزار شده و در عمل برای پاسخ به هر یک از این نیازها یکی از انواع نرم‌افزار حسابداری پدیدار خواهد شد. هر چند تنها این چهار فاکتور در تمایز انواع نرم‌افزار حسابداری دخیل نیستند اما اصلی‌ترین موضوعات هستند.

 

انواع نرم‌افزار حسابداری

پاسخ‌های متفاوتی که به 4 پرسش اخیر می‌دهید، در نهایت شما را به یکی از 3 نوع نرم‌افزار حسابداری رهنمون خواهند کرد:

  • نرم‌افزار حسابداری شخص
  • نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی
  • نرم‌افزار حسابداری شرکتی

 

نرم‌افزار حسابداری شخصی

نرم‌افزار حسابداری شخصی کمک می‌کند تمام اطلاعات پولی و مالی مربوط به خود را در یک هسته نرم‌افزاری گردآوری کرده و با سهولت بازخوانی یا تحلیل کنید. این یک ابزار شخصی است که با امکاناتی مانند بانکداری برخط، ارائه گزارش‌های ساده، یادآوری رخدادهای مالی و گردآوری صورت حساب‌ها همراه شماست. این نوع از انواع نرم‌افزار حسابداری ، تقریباً ساده‌ترین و کوچک‌ترین سطح از نرم‌افزار حسابداری است که برخلاف سایرین به جای اینکه برای چندین کاربرد مختلف طراحی شده باشد، برای یک نفر و یک کاربر طراحی شده است. این بنیادی‌ترین تفاوت نرم‌افزار حسابداری شخص نسبت به سایر انواع نرم‌افزار حسابداری است. البته همین تفاوت موجب شده تا در کاربری، امکانات در دسترس، سبک رابط کاربری و حجم داده‌های قابل پذیرش برای بررسی و تحلیل نیز شاهد تفاوت چشمگیری در این شکل از نرم‌افزار حسابداری باشیم. در مجموع این یک انتخاب برای مدیریت امور شخصی است.

حتی در صورتی که برترین حسابداران را نیز در تیم خود داشته باشید، بازهم نیازمند اطلاعات تحلیلی نرم‌افزارها هستید

 

نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی

یکی دیگر از انواع نرم‌افزار حسابداری است که در سطح مدیریت فروشگاه‌ها و اصناف درگیر با پروسه‌های فروش، کارگشا خواهد بود. مشخصاً نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی به نسبت به دسته پیشین از پیچیدگی‌های به مراتب بیشتری برخوردار بوده و دارای امکانات بیشتری است؛ بدیهی است که پیشبرد امور فروش در یک فروشگاه بزرگ، بسیار بیش از پیگیری امور مالی یک شخص پیچیدگی دارد. شما به کمک یک نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی تحت وب می‌توانید از اموری مانند کنترل موجودی، امکان فروش آنلاین و حضوری با دارا بودن صندوق فروشگاهی یکپارچه، تحلیل و پایش میزان فروش کالاهای مختلف، مستند سازی فاکتور ها و پیش فاکتورها، سنجش رویکرد مشتریان نسبت به محصولات مختلف و ایجاد باشگاه مشتریان را به سادگی انجام دهید؛ البته اگر انتخاب خوبی داشته باشید و نرم‌افزار موفقی را تهیه کنید. در صورتی که در گذشته انجام این امور نیازمند میزان زیادی از وقت و سرمایه بود، امروزه یکی از انواع نرم‌افزار حسابداری، این کار را به امری ساده و روتین بدل کرده است. اگر شما نیز یکی از صاحبان فروشگاه‌ها یا اصناف مرتبط با فروش هستید، حتماً با دانستن مزایای این نرم افزار وجود آن را در فروشگاه خود الزامی می دانید.

 

نرم‌افزار حسابداری شرکتی

این نوع از انواع نرم‌افزار حسابداری ، بالاترین حد از امکانات و پیچیدگی را ارائه داده و پیش‌برد عملیات‌های مالی جاری در سازمان‌ها و شرکت‌های کلان را مد نظر قرار داده است. شاید نتوان نرم‌افزار حسابداری شرکتی را از منظر پیچیدگی در سطحی بالاتر از نرم‌افزار حسابداری فروشگاهی قرار داد اما قطع به یقین تعدد کاربران و سطوح مدیریتی در این نوع نرم‌افزار حسابداری بیشتر است. در حالی که هر یک از انواع نرم‌افزار حسابداری برای سطح متفاوتی از کاربران تعریف می‌شوند و بر همین مبنا دارای امکانات متفاوتی هستند، در مورد نرم‌افزار حسابداری شرکتی باید گفت که شما با امکانات بیشتر از قبیل تفکیک کامل پرداختی‌ها و دریافتی‌ها، مدیریت صورت حساب‌های بانکی و تنظیم صورت مغایرت بانکی، مدیریت حقوق و دستمزد و … روبرو هستید.

2 عامل تمایز و برتری نرم‌افزار حسابداری شرکتی نسبت به سایر انواع نرم‌افزار حسابداری ، قدرت بیشتر در تعیین سطوح مختلف دسترسی به امکانات و منابع، در کنار هوش تجاری قوی‌تر است. با مطالعه تفصیلی در مورد این نوع نرم‌افزار به خوبی متوجه عملکردها و ماهیت آن خواهید شد.

 

شماره تماس برای برقراری ارتباط با کارشناسان فروش هایپریک جهت خرید رایگان دموی 15 روزه  ” همکاران ایده پرداز یکتا “: 02143378


ثبت نظر

آینده را امروز شروع کنید