احتمالا برای شماهم این سوال پیش آمده است که آیا برای مدیریت یک کسبوکار کوچک مانند لباسفروشی، به نرمافزار حسابداری فروشگاهی نیاز است؟ باید بگویییم بله. این نرمافزارها فقط برای مدیریت مالی نیستند. کار کردن با آنها به شما اجازه میدهد تا عملکردتان را بهتر مدیریت کنید و برای آینده، برنامه بریزید. زمانی که میزان سود و زیانتان را در یک گزارش منظم ببینید، متوجه اشتباهها خواهید شد و میدانید برای آینده، چطور از اشتباههای بیشتر دوری کنید.
در این مقاله قرار است درباره نرم افزار حسابداری برای کسبوکار کوچک صحبت کنیم. همینطور به راهکارهایی اشاره خواهیم کرد که کار کردن با آن، به این کسبوکارها کمک میکند.
چرا کسب و کارهای کوچک به نرم افزار حسابداری فروشگاهی نیاز دارند؟
در مقدمه، به صورت خلاصه درباره چرایی نیاز کسبوکارهای کوچک به نرم افزار حسابداری فروشگاهی صحبت کردیم. در ادامه مطلب، قرار است به صورت مفصلتر این نیاز را بررسی و صحبت کنیم. بعد از بررسی چرایی نیاز، سراغ کاربردهای مهم این نرمافزار برای مغازههای کوچک میرویم.
عملکرد بهتر
عملکرد و نحوه مدیریت کسبوکار، با نرم افزار حسابداری فروشگاهی آنلاین، سادهتر میشود. زیرا به شما کمک میکند تا سرمایهتان را به درستی مدیریت کنید و هزینه اضافی نپردازید. برای اینکه با روشهای سنتی، حسابداری مغازهتان را انجام دهید و تراکنشهای مالی را ثبت کنید، زمان و انرژی زیادی را صرف میکنید. از طرف دیگر، انجام این حسابها با روشهای سنتی، مستعد خطاست و با چند خطای کوچک، همه حسابها به هم میریزد. در حالی که میتوانید به تکنولوژی اعتماد کنید و با یک نرمافزار حسابداری فروشگاهی، حسابها را به صورت خودکار، بدون خطا و پرسرعت، مدیریت کنید. با این روش، نحوه اداره کسب و کار خود را بهبود میبخشید و میتوانید فرصتها و نقاط ضعف را در کسب و کار خود بیابید.
دقت بیشتر
حسابداری و رسیدن به حسابکتاب، علم ظریفی است. برای آنکه بتوانید دخلوخرج مغازه را به درستی حساب کنید و برنامه کارآمدتری برای سودآوری بیشتر تهیه کنید، به دادههای بدون خطا و اطمینانبخش نیاز دارید. یک نرمافزار حسابداری فروشگاهی، با توجه به دادههایی که در آن ثبت میکنید، گزارشهایی را تولید میکند که خطایی ندارند و میتوانید به آنها اعتماد کنید. این گزارشها، دید واقعگرایانه نسبت به وضعیت مالی کسبوکارتان به شما میدهند.
تصمیم گیری بهتر
همیشه نمیتوانید برای تصمیم گرفتن، روی غریزه حساب کنید. درباره بعضی از مسائل، باید از اطلاعات دقیق کمک بگیرید. یک نرم افزار حسابداری فروشگاهی با تهیه گزارشهای دقیق از وضعیت مالی کسبوکارتان، به شما کمک میکند تا تصمیمهای بهتری بگیرید. این نرمافزار دادههای کسبوکار را مدیریت و جمعآوری و گزارشهای هوشمندانهای تولید میکند. با کمک آنها میتوانید یک نمای کلی از کسب و کار خود داشته باشید. از آنها برای به دست آوردن اطلاعات بسیار کلی تا جزئی، مانند لیست حقوق و دستمزد، موجودی و اعتبار، میزان مالیات و … استفاده کنید. همانطور که میدانید، تصمیمگیری کلید موفقیت کسب و کار است. بنابراین یک راهحل نرمافزاری، دقیق و بدون خطا، برای تصمیمگیری صحیح مناسبتر است.
مدیریت پیشرفته
این نرمافزارها، بخشهای مختلفی دارند که هر کدام، قسمتی از امور مالی کسبوکار شما را مدیریت میکنند. مثلا قسمت صندوق فروشگاهی، بخش فروش و قسمت انبارداری، بخش موجودی کالاها را تحت نظر دارد. میتوانید با چند کلیک ساده، بخشهای مختلف فروشگاهتان را مدیریت کنید و اطلاعات لازم درباره هر بخش را به دست بیاورید. در مورد هر جنبهای از کسبوکار، اطلاعات جدید را بررسی کنید. با این روش، هر بخش را با دقت و بهراحتی زیر نظر دارید و اگر قرار است مشکلی پیش بیاید، میتوانید آن را پیشبینی کنید و برای آن، یک راه حل بیابید. نظارت مداوم بر جریان نقدی، موجودی، مدیریت پول و موارد دیگر، تضمین میکند تا در مسیر درست قرار بگیرید و پیش بروید. این نرمافزار، مدیریت را سریع و ساده میکند.
4 کاربرد مهم نرم افزار حسابداری برای کسب و کار کوچک
تا اینجای مقاله، متوجه شدهاید که چرا برای مدیریت بهتر فروشگاه و برنامهریزی نتیجهبخش، به این نرمافزارها نیاز دارید. در ادامه مطلب، قرار است 4 کاربرد مهم نرمافزار حسابداری برای کسبوکار کوچک را بررسی کنیم. این چهار کاربرد، شامل صندوق فروشگاهی، مدیریت خرید و فروش، حسابداری و انبارداری است. این نکته را نیز به خاطر بسپارید که یک نرمافزار حسابداری فروشگاهی کاربردی، پیچیدگی زیادی ندارد. یعنی کار کردن با آن آسان است و هرکسی، بدون دانش حسابداری، میتواند بهراحتی با آن کار کند و امور مالی فروشگاه را به دست بگیرید.
انبارداری
درست است که در مقدمه، از انبارداری به عنوان آخرین کاربرد نام بردیم، اما در بررسی جزئیتر، بهتر است اول سراغ انبارداری برویم. ورود و خروج همه کالاها از انبارها باید به صورت دقیق ثبت شود تا شما بدانید که موجودی دقیقتان از هر کالا چقدر است و چه زمانی باید دوباره محصولات را شارژ کنید. با انبارداری مناسب متوجه میشوید که کدام کالا سود بیشتری به شما رسانده و آن را بیشتر از همه فروختهاید یا کدام کالا اصلا فروش نرفته است و خرید آن، اشتباه بوده. این نرمافزارها به شما کمک میکند تا به صورت خودکار با هر فروش کالا، خروج آن از انبار را نیز ثبت کنید و همیشه موجودی دقیقی برای انبار داشته باشید. انبارگردانی نیز راحتتر میشود تا بتوانید برای خرید دوباره، برنامه بهتری بریزید.
صندوق فروشگاهی
بعد از انبارداری، سراغ دومین کاربرد، یعنی صندوق فروشگاهی میرویم. با صندوق فروشگاهی، میتوانید فروشتان را مدیریت کنید. صندوق فروشگاهی به کارتخوان، ترازو، بارکدخوان و فیش پرینتر نصب میشود. بارکد کالا را اسکن کنید تا صندوق فروشگاه، اطلاعات دقیق را نشانتان بدهد. موارد لازم مانند تعداد کالا یا میزان تخفیف را وارد کنید تا فاکتور فروش دقیقی داشته باشید. حالا باید نحوه پرداخت را انتخاب کنید که شامل نقدی، چکی، نسیه و کارتخوان است. در نتیجه، با قابلیت صندوق فروشگاهی، میتوانید میزان نقدینگی، سود یا زیان از هر فروش، میزان تخفیف و روش پرداخت را به صورت دقیق ثبت کنید. با ثبت کردن هر فاکتور فروش، میزان کالا به صورت خودکار از انبار کاسته میشود.
مدیریت خرید و فروش
مدیریت خرید و فروش، در واقع همان صندوق فروشگاهی و انبارداری است. با این تفاوت که به جزء ورود و خروج کالا، موارد دیگر را نیز تحت نظر میگیرید. یک نرمافزار حسابداری فروشگاهی کاربردی به شما اجازه میدهد تا با کمک مدیریت خرید و فروش، بتوانید کارهای زیر را انجام بدهید:
- ثبت پیشفاکتور و فاکتور خرید و فروش؛
- مدیریت فاکتور و کالاهای مرجوع؛
- مدیریت روشهای پرداخت و خرید؛
- دریافت و پرداخت چند مرحلهای؛
- مدیریت کالاهای اشانتیون یا ضایعات؛
- امکان تعریف انواع مالیات؛
- مدیریت هزینهها؛
- مدیریت تخفیفهای ثابت و درصدی به ازای هر کالا یا کل فاکتور؛
- مدیریت مشتریان و تامینکنندگان؛
- تبدیل واحدها به صورت خودکار؛
- ویرایش سریع اطلاعات کالاها هنگام خرید و فروش؛
- ثبت حواله ورود و خروج انبار به صورت سریع و خودکار؛
حسابداری
مهمترین هدف شما برای استفاده از نرمافزار حسابداری فروشگاهی، در کنار راحتتر کردن مدیریت امور مالی فروشگاه، رفع نیازتان به یک حسابدار است. با کمک این نرمافزار و بدون نیاز به دانش حسابداری، میتوانید گزارشهای مالی لازم را دریافت و امور حسابداری را مدیریت کنید. این نرمافزارها کمک میکند تا بتوانید گزارشهای زیر را تهیه کنید:
- حساب اشخاص؛
- ترازنامه؛
- ارائه گزارشهای مالیاتی؛
- دفتر روزنامه؛
- دفتر حسابها؛
- گزارش چکهای دریافتی و پرداختی؛
- گزارش جابجایی و گردشهای کالا؛
- گزارشهای فصلی؛
- گزارش تعداد و حجم فروش کالاها؛
- گزارش موجودی کالا؛
- گزارش سفارشهای خرید و فروش؛
تمام این گزارشها باید به صورت فایل اکسل در اختیار شما قرار بگیرد تا بهراحتی، آنها را بررسی کنید و به نتیجه مطلوب برسید.
بهترین نرم افزار حسابداری برای کسب و کار کوچک
حالا که چرایی نیاز و کاربرد نرمافزار حسابداری برای کسبوکارهای کوچک را بررسی کردیم، وقت آن میرسد که بهترین نرم افزار حسابداری برای کسب و کارهای کوچک را معرفی کنیم. برای مدیریت بهتر فروشگاه یا مغازه کوچک خود، میتوانید از هایپریک کمک بگیرید. هایپریک نرم افزار فروشگاهی تحت وب است که کار مدیریت مالی فروشگاهها را آسان میکند. با هایپریک میتوانید موارد زیر را تحت نظر بگیرید و کنترل کنید:
- خرید؛
- فروش؛
- هزینه؛
- حسابداری؛
- انبارداری؛
- صندوق فروشگاهی؛
- چک و نسیه؛
- بانک کالا؛
- اتصال به دستگاههای مختلف مانند کارتخوان، بارکدخوان، فیش پرینتر و ترازو؛
- مدیریت تامینکنندگان و مشتریها؛
اگر روزی فروشگاهتان بزرگ شد و چند شعبه و انبار داشتید، میتوانید از امکاناتی مانند مدیریت چند شعبه، چند انبار و مدیریت کارمندان نیز استفاده کنید. یکی از مزایاهای هایپریک، مناسب بودن آن برای کسبوکارهای کوچک و بزرگ است.
نرم افزار هایپریک، برای مدیریت کسب و کار کوچک شما مناسب است، زیرا با کمک آن میتوانید امور مالی خود را بهتر مدیریت کنید و برنامههای سودآورتری بریزید. شما میتوانید 15 روز به صورت رایگان از این نرمافزار استفاده کنید. نرم افزار حسابداری برای کسبوکار کوچک باید کاربردی باشد و کار کردن با آن، سخت نباشد. این دقیقا کاری است که هایپریک برای شما انجام میدهد. برای استفاده از این نرمافزار نیاز به مشاوره دارید؟ با شماره 02143378 تماس بگیرید. همکاران ما در شرکت (همکاران ایده پرداز یکتا) هایپریک، به سوالهای شما عزیزان پاسخ میدهند.